voor wie interessant en waarom?

Als u op zoek bent naar professionele advisering en ondersteuning bij het ontwerpen en installeren van een omvangrijke technische installatie voor de nieuwbouw of renovatie van een gebouw, dan kan PTAT u perfect ondersteunen. Hieronder gaan we dieper in op de voordelen van inschakeling van PTAT door verschillende partijen in een bouwproject.

|

Architect


Als architect hebt u zelf al veel kennis in huis rond wat er allemaal mogelijk is qua installaties. In het ideale geval houdt u ook de actuele normen bij. Al vindt u dat allicht niet echt de leukste kant van uw werk. Wij zien de laatste tijd – mede als gevolg van de automatisering - een ontwikkeling waarbij de architect de technische details uitbesteed.

uitbesteding


Wij zien de laatste tijd – mede als gevolg van de automatisering - een ontwikkeling waarbij de architect de technische details uitbesteed om zelf weer meer puur de ontwerper en creatieve ideeënontwikkelaar te kunnen zijn. Wat ons betreft een prima ontwikkeling, want die technische details en het berekenen en bewaken van de normen en marges… dat is nu juist waar wíj ijzersterk in zijn.

Sparring partner van de architect


Het ontwerp van een gebouw of structuur interesseert ons vooral vanuit het oogpunt van de maakbaarheid. Hoe kunnen we het benodigde volume leidingen zó inpassen dat ze de lijnen van het ontwerp niet verstoren? Er is een verlichtingsplan, er moet ventilatie komen, vloerverwarming, een centrale stofzuiginstallatie, bedrading voor de rolluiken en zonneschermen, een dubbel laadpunt voor de elektrische auto’s in de kelder... Hoe werk je al die installaties, kabels en leidingen zonder inbreuk op de belijning van het pand? Waar liggen de grenzen? Hoe werkt het in de uitvoering? Niets zo boeiend als samen met u haarfijn uitvogelen wat de beste oplossing is, dit uitwerken in een 3D weergave en integreren in uw architectonische planontwerp.

​​​​​​​

Wij werken graag samen met ontwikkelaars, architecten, en installateurs


Benieuwd wat wij met elkaar kunnen bereiken?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​